Mutatjuk, meddig nem látjuk a napot (2019.12.12.)

Csütörtökön és pénteken is erősen borult, felhős marad az égbolt. Emellett az eső és havas eső is főszerep kap a hét második felének időjárásában.

Szinte mindenhol erősen felhős vagy borult lesz ma az ég, egyedül északkeleten szakadozik fel a felhőzet - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Sok helyen kell csapadékra készülni: a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében eső, havas eső, hó, a Dunától keletre eső valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de délkeleten és északkeleten helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 1 és 7 fok között várható, de a Tiszántúlon kissé melegebb is lehet. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl majd le a levegő.

Az esernyőre ma biztosan szükségünk lesz. Fotó: iStock
Az esernyőre ma biztosan szükségünk lesz. Fotó: iStock

Éjszaka is felhős, borult marad az ég, emellett nyugaton nagy területen, másutt csak helyenként pára, köd képződik. Kezdetben több helyen várható csapadék: a Dunántúlon továbbra is vegyes halmazállapotú, keleten eső. Hajnaltájt egyre inkább a keleti vidékek felé húzódik a csapadékos zóna. A délkeleti szél a Duna-Tisza közén megélénkülhet. A késő esti hőmérséklet hajnalra szinte alig változik -1, +6 fok várható.

Naposabb kilátások a hétvégére

Az előrejelzések szerint pénteken még folytatódik a felhős, borult időjárás, de délkeleten, keleten már hosszabb időre kisüthet a nap. A nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. Esőre (néhol havas esőre) is számítani kell országszerte, egészen szombatig. A hétvége első napján nyugat felől lassan felszakadozik a felhőzet, majd vasárnap már nagyrészt napos, enyhe idő lesz.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső