Mutatjuk, meddig marad a napsütés (2020.04.08.)

Ma és holnap sem kell felhőkre, csapadékra számítani, marad a szép, tavaszi időjárás. Csütörtökön több helyen 24 fokig is melegedhet a hőmérséklet, ám a hétvégére újra beborulhat az ég és esernyőre is szükségünk lehet.

Szerdán is folytatódik a felhőtlen, csapadékmentes időjárás. Csak Sopron körül élénkülhet meg a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű. Késő estére általában 6 és 13 fok közé hűlhet le a levegő.

Éjszaka sem borul be az ég, gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra általában -1 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb, míg a belvárosi részeken és a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal. Csütörtökön is felhőtlen, száraz időnek örülhetünk. A változó irányú szél csak az északi tájakon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható.

Bár a napsütés a szabadba csábít, inkább csak ablakunkból, kertünkből csodáljuk a természetet. Fotó: Getty Images
Bár a napsütés a szabadba csábít, inkább csak ablakunkból, kertünkből csodáljuk a természetet. Fotó: Getty Images

Húsvétkor hidegfront érkezik

A húsvéti hosszú hétvége kezdetén, pénteken azonban már egy gyenge hidegfront hatására a többórás napsütés mellett átmeneti felhőzet-növekedésre, a Dunántúlon egy-egy futó záporra, élénk, északkeleten erős északi szélre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. Talajmenti fagy még nem zárható ki.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: