Mutatjuk, meddig marad a jó idő (2022.03.11.)

Hűvös, hajnalonként akár erős fagyokat hozó időjárást jeleznek előre a meteorológusok az elkövetkező napokra. Napközben ugyanakkor sok-sok napsütésre van kilátás, így érdemes lehet szabadtéri programokat tervezni a hosszú hétvégére.

A Nyugat-Dunántúl kivételével országszerte zavartalan napsütésre számíthatunk ma - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Az Alföldön olykor megerősödhet az északkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 5 fok között alakul. Éjszaka szintén derült, száraz idő lesz a jellemző, illetve a légmozgás is mindenütt mérséklődik. A levegő hőmérséklete késő estére mínusz 1-6, hajnalra mínusz 5-10 fok közé hűl vissza, bár a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb lehet.

napsütés, kávé, fiatal nő
Az elkövetkező napokban zavartalan napsütésre számíthatunk. Fotó: Getty Images

Holnap is legfeljebb kevés fátyolfelhő zavarhatja meg a napsütést. Néhol megélénkülhet a kezdeteben északkeleti, majd délkeletire forduló szél. Délutánra általában 4 és 8 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap az ország keleti harmadán átvonulhatnak kisebb-nagyobb felhőtömbök, de csapadék továbbra sem valószínű. Másutt ismét zavartalan napsütés ígérkezik. Az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet, az ország többi részén viszont jobbára mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali mínusz 2-9 fokos minimumok után plusz 7-10 fokos maximumokat érhet el napközben.

A nemzeti ünnepig kitart a jó idő

A derült időjárás hétfőn is kitart még, csupán késő estétől érkezhetnek fátyolfelhők északnyugat felől, de csapadékra nem kell számítani. A déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik. Hajnalban még mínusz 1-7, fagyzugokban mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet mérhetünk, napközben viszont 8-12 fokon tetőzhet a hőmérséklet.

Kedden, a március 15-i nemzeti ünnepen eleinte csak fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, a nap második felében azonban megvastagodhat a felhőzet. Estétől főként a Dunántúlon helyenként már előfordulhat eső. Elsősorban Sopron környékén megélénkül a déli, délkeleti szél is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: