Mutatjuk, javul-e az idő (2022.04.05.)

Bár a következő napokban lesz részünk némi napsütésben, az esőtől, erős széltől még mindig nem búcsúzhatunk el. Részletes előrejelzés csütörtökig.

Kedden az ország északi felén erősen felhős lesz az ég, és az északi határ mentén helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében . Délen ezzel szemben a közepesen vagy gyengén felhős ég mellett több órára kisüt a nap. A délnyugati, nyugati szelet az északkeleti megyékben erős, olykor viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 12 és 18 fok között várható, késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

A következő napokban sem maradunk eső nélkül.
A következő napokban sem maradunk eső nélkül. Fotó: Getty Images

A szerda jobbára napos lesz

Szerdán északon, északkeleten is szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző. A délutáni, esti óráktól délnyugat felől viszont ismét elkezd növekedni, vastagodni a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de az északi, északkeleti megyékben helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a déli, délnyugati szél. A csúcsérték 16 és 21 fok között alakul.

Élénk szél és eső csütörtökön

Csütörtökön eleinte nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, de napközben felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A délutáni, esti órákban északnyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőtakaró. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. Többfelé élénk, néhol időnként erős lesz a nyugati, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a maximum-hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)