Mutatjuk, hol lehetnek zivatarok (2020.05.18.)

Hétfőn egész nap napsütésre számíthatunk, ám kedden többfelé eleredhet majd az eső.

A köd és a rétegfelhőzet gyors feloszlását követően a sok napsütés mellett az ország déli felén fátyol-, északi felén gomolyfelhők lesznek az égen, csapadék nem várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az előrejelzés szerint, csak kevés helyen élénkülhet meg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

humánmeteorológia, időjárás-előrejelzés, időjárás, zápor, zivatar, napsütés
humánmeteorológia, időjárás-előrejelzés, időjárás, zápor, zivatar, napsütés

Késő estére 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Éjjel a déli megyékben megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és kedd reggel ott már elvétve zápor is lehet. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 7 és 14 fok között alakul.

Zivatarok várhatóak

Változóan, a déli megyékben erősebben felhős lesz az ég, többórás napsütés inkább az ország északi felén várható. Elsősorban a déli megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar, északon kisebb a csapadék valószínűsége. Az északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció