Mutatjuk, hol csaphatnak le zivatarok (2020.06.22.)

Az előttünk álló hetet is a változékony idő uralja majd. Ma többfelé várható csapadék, akár felhőszakadás és jégeső is előfordulhat helyenként.

Dacára a szakadozó felhőzetnek döntően sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk ma - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. A Dunántúl keleti felén, valamint a Dunától keletre több helyen várható zápor, zivatar, sőt, a zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. Az északnyugati, északi szél egyébként is nagy területen megerősödik. Napközben a hőmérséklet 22-27 fokig melegedhet fel.

Főként a Dunától keletre többfelé lehetnek ma záporok, zivatarok
Főként a Dunától keletre többfelé lehetnek ma záporok, zivatarok

Estétől tovább szakadozik a felhőzet, ugyanakkor az éjszaka első felében keleten még előfordulhatnak egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél nagy területen élénk lesz, a Dunántúlon erős, olykor viharos. A levegő késő estére 17-21, hajnalra 14-19 fokig hűl vissza. Holnap már a Dunántúlon nagyrészt derült vagy gyengén felhős, keletebbre gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat, de aztán fokozatosan megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23-28 fokot érhet el.

Ami a hét folytatását illeti, szerdán erősödő gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre van kilátás. Északon több helyen, délen elszórtan valószínű zápor, zivatar. A keleti, északkeleti tájak kivételével élénk vagy erős lesz az északnyugati szél. Csütörtökön és pénteken ismét számíthatunk több-kevesebb napsütésre a gomolyfelhők mellett, azonban több helyen - főként nyugaton - jelentkezhetnek záporok, zivatarok. A nappali maximumok országszerte 20 fok felett alakulnak, illetve a melegebb tájakon péntekre a 30 fokot is megközelíthetik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció