Mutatjuk, meddig marad a szürke idő

Hűvös, nyirkos időre számíthatunk az előttünk álló hét folyamán. Esernyőre ritkán lesz szükség, de napsütésben így is csupán elvétve bízhatunk a meteorológusok szerint.

Az ország nagy részén párás, rétegfelhős időjárásra számíthatunk ma. A felhőzet nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti területeken szakadozhat fel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb gyenge eső, szitálás alakulhat ki – olvasható a Kiderül, a Startlap meteorológiai oldalara előrejelzésében. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, majd késő estére mínusz 3 és plusz 5 fok közé hűl vissza a levegő.

Deres virág Nagykanizsa határában 2022. november 26-án hajnalban
Deres virág Nagykanizsa határában 2022. november 26-án hajnalban. Fotó: MTI/Varga György

Éjszaka köd és rétegfelhőzet képződik, amely ugyan kedden napközben lassanként zsugorodik, de főleg a Dunántúlon maradhatnak tartósabban felhős, párás területek. Másutt több-kevesebb napsütésben is részünk lehet, ugyanakkor egyre több fátyolfelhő is érkezik. Számottevő csapadék nem várható, de időnként megélénkülhet a délkeleti, majd az északkeleti szél. A nappali maximumok 3 és 8 fok között valószínűek.

Hasonló időt jeleznek előre a meteorológusok szerdára is: napközben javulnak a látási viszonyok, de az ország nagyobb részén felhős, párás idő várható. Több-kevesebb napsütés inkább a keleti, északkeleti megyékben lehet. Emellett néhol szitálás, éjjel ónos szitálás, főleg a nyugati, délnyugati országrészben gyenge eső, a hegycsúcsokon esetleg havaseső, hószállingózás is előfordulhat. Időnként élénk lehet az északi, északkeleti szél. A hajnali mínusz 5 és plusz 4 fok közötti minimumok után a nappali órákban 3 és 9 fok között csúcsértékeket mérhetünk.

A hét második felében is marad a borult idő

Ami a hét második felét illeti, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján csütörtökön eleinte rétegfelhős, párás, illetve fátyolfelhős, napos területek egyaránt lehetnek. A nap második felében dél felől vastagodhat a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat szitálás, eső, főként a déli, délnyugati megyékben. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. A hajnali mínusz 4, plusz 3 fokról 3 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat szitálás, kisebb eső. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a maximum 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkül a keleti, délkeleti, a Tiszántúlon az északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 3 és plusz 4, kora délután 2 és 10 fok között alakul. Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult, párás időre van kilátás. Helyenként előfordulhat szitálás, eső. Többfelé megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A hajnali mínusz 3, plusz 4 fokról 2 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: