Mutatjuk, hol csapnak le heves zivatarok

Napsütésben és záporokban is lehet részünk a hét utolsó munkanapján. A hétvégénk azonban többnyire száraz lesz. A maximumértékek 30 Celsius-fok körül alakulnak.

Pénteken sok felhő lesz az égen, az ország nagyobb részén azonban még így is több órára kisüt a nap. Emellett több helyen számíthatunk záporra, zivatarra is. Elsősorban a Tiszántúlon lehetnek heves zivatarok. Az északnyugatira forduló szelet élénk, időnként erős lökések kísérhetik. Zivatarok idején pedig viharos szélrohamokra is fel kell készülni - olvasható a Kiderül előrejelzésében.

A péntek heves esőzéseket is tartogat, a hétvégénk viszont szerencsére többnyire száraz lesz. Fotó: Getty Images
A péntek heves esőzéseket is tartogat, a hétvégénk viszont szerencsére többnyire száraz lesz. Fotó: Getty Images

Délután 32 fok is lehet

A hát utolsó munkanapjának legmelegebb óráiban 24 és 32 Celsius-fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők. A Dél-Alföldön mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére pedig 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Ilyen lesz a hétvégénk

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, de azért felhők is megjelennek az égen. Általában száraz idő lesz, legfeljebb csak egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. A szél azonban megélénkül, helyenként meg is erősödik. Délután 24-29 fokos melegre számíthatunk.

Vasárnap is kissé felhős, de többnyire napos időnk lesz, csapadék nélkül, mérsékelt légmozgással. A hajnali 7-14 fokról 24-29 fokig melegszik fel a levegő.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: