Mutatjuk, hol csaphat ma le zivatar

Többségében száraz, napos, igazi strandidő várható az elkövetkező napok során. Fokozatos melegedés mellett hétvégére már országszerte 30 fok feletti csúcshőmérsékleteket jeleznek előre a meteorológusok.

Ma is sok napsütésre számíthatunk, ugyanakkor az erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett az Északi-középhegységben és a nyugati, délnyugati országrészben helyenként kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében várható átmeneti szélerősödés – olvasható a Kiderül, a Startlap meteorológiai oldala előrejelzésében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 Celsius-fok között alakul, késő estére pedig 16-24 fok közé hűl vissza a levegő.

eső, zápor, csapadék, esernyő
Akár egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat ma az északi és délnyugati országrészben. Fotó: Getty Images

Szerdán még szintén lehet egy-egy futó zápor, de összességében a napsütés lesz a domináns, amelyet csak gomoly- és fátyolfelhők zavarhatnak meg néha. Mérsékelt marad a szél is. Délutánra 28-34 fok körüli csúcshőmérsékletet mérhetünk. Csütörtökön derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes időre van kilátás a meteorológusok szerint. A szél ezúttal sem erősödik meg, jobbára országszerte mérsékelt marad. A hajnali 13-21 fokos minimumok után napközben 29-35 fokig melegszik a hőmérséklet.

Számottevő változás a hét végén sem valószínű. Pénteken és szombaton is derült vagy gyengén gomolyfelhős, csapadékmentes időben lehet részünk. A nappali maximumok 30-36 és 31-37 fok körül alakulnak. Vasárnap már néhol előfordulhat záporeső, és a napsütésnek főként gomolyfelhők állhatják útját. Több helyen megélénkülhet, illetve időnként meg is erősödhet az északi szél. Hajnalban 16 és 23 fok közű hűl vissza a levegő, majd a legmelegebb délutáni órákra 30-37 fokig melegszik fel.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)