Meglepő időnk lesz hétvégén (2019.11.21.)

Bár ma még többfelé felhős maradhat az ég, a hét végére azonban várhatóan kitisztul az idő. Összességében napos, kellemes őszi napok állnak előttünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint dél felől csak lassan szakadozik a felhőzet, így az északkeleti határszélen egészen estig sok marad a felhő. A csapadék fokozatosan megszűnik, késő délutántól csupán a keleti országrészben alakulhat ki szórványosan újra eső, zápor. A déli szelet az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Érdemes lesz szabadtéri programokkal kihasználni a napsütést hétvégén
Érdemes lesz szabadtéri programokkal kihasználni a napsütést hétvégén

Éjszaka a Dunántúlon közepesen, keleten erősen felhős lesz az ég, illetve főként a Nyugat-Dunántúlon reggelre köd is képződik. A Dunától keletre és a Dunántúl keleti harmadán elszórtan várható eső, zápor. A levegő hőmérséklete késő estére 7-12, hajnalra 3-9 fok közé süllyed vissza. Pénteken az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, ezáltal hosszabb időre kisüthet a nap. Délelőtt elszórtan még előfordulhat kisebb eső, zápor, de ezt leszámítva csapadék nem valószínű. A nappali csúcshőmérséklet pénteken 8-15 között alakul - északkeleten lesz a hidegebb.

Ami a hétvégét illeti, szombaton többnyire gyengén felhős, csapadékmentes, napos időre számíthatunk, hosszabban felhős területek inkább csak keleten lehetnek. Vasárnap reggel még többfelé lehetnek ködfoltok, miután azonban ezek feloszlottak, az ország nagy részén kisüt a nap. A délkeleti, keleti szelet mindkét nap élénk lökések kísérhetik. Szombaton 8-13, vasárnap 9-14 fokig melegszik az idő nap közben.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő