Ködbe burkolózik az ország (2019.01.29.)

Változóan felhős, hűvös, de többnyire csapadékmentes nap áll előttünk. Jó hír, hogy a hét második felében elkezd melegedni az idő, hétvégén akár 12-13 fokig is emelkedhet majd a hőmérő higanyszála napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma általában közepesen és erősebben felhős területek és időszakok fognak váltakozni. Délelőtt főként az ország északkeleti, keleti tájain fordulhat elő helyenként vegyes halmazállapotú csapadék, majd estétől a Dunántúl délkeleti, valamint a Duna-Tisza köze déli részein hószállingózás, havazás valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között várható.

Az ország egyes részein ködképződésre lehet számítani éjszaka
Az ország egyes részein ködképződésre lehet számítani éjszaka

Éjszaka több helyen köd képződik, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, de elsősorban az ország északnyugati részén lehetnek kevésbé felhős, derült területek is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2-7 fok között alakul. A köd szerdán a déli órákra nagyrészt feloszlik, viszont a felhőzet többnyire tartósan megmarad. A keleti határvidéken helyenként kisebb eső, ónos eső előfordulhat, másutt viszont nem valószínű csapadék. Napközben többfelé megélénkül a keleti, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, illetve elszórtan előfordulhat majd havazás, havas eső is. Péntektől elkezd melegedni az idő, szombat-vasárnap pedig sok helyen a plusz 10 fokot is meghaladhatja a legmagasabb nappali hőmérséklet. Üröm az örömben, hogy az enyhébb hőmérséklet mellett többfelé várható eső, zápor, valamint a szél is megerősödik.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: