Kitart a kánikula. Mutatjuk, mikor fog legközelebb esni

A hét hátralévő része többnyire csapadékmentes lesz, de hétvégén számíthatunk egy-egy futó záporra. Minden nap 30 Celsius-fok felett alakulnak majd a maximumok, és néhol még hajnalban sem megy 20 fok alá a hőmérő higanyszála.

Szerdán sok napsütésben lesz részünk. Csupán néhány fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, de ezekből csapadékra nem számíthatunk. Az északias szél többnyire mérsékelt marad. A legmelegebb órákban 29 és 35 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk, késő estére pedig 21-27 fokig hűl a levegő – olvasható a Kiderült előrejelzésében .

meleg, hőség, időjárás, zápor
Minden nap 30 Celsius-fok felett alakulnak majd a maximumok. Fotó: Getty Images

Hétvégén 38 fok is lehet

Csütörtökön és pénteken is derült vagy gyengén felhős időre készülhetünk, csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de pénteken néhol megélénkülhet az északkeleti szél. A maximumok 29 és 36 fok között alakulnak majd.

Szombaton gomolyfelhős, napos időnk lesz. Számottevő csapadék ezen a napon sem valószínű, egy-egy futózápor viszont már előfordulhat. A hajnali 16-22 fokról 32-38 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap már erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Helyenként zápor, zivatar is lecsaphat. A szél több helyen megélénkülhet, időnként meg is erősödhet. Délután 31-37 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)