Kettészakad az ország időjárása (2020.05.13.)

Változékony, többnyire felhős időre számíthatunk a hét második felében. Akár 10-12 fok különbség is lehet az ország északi és déli része között.

Felhős, csapadékos időt jósol a következő napokra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előrejelzésük szerint szerdán napközben még többnyire borús marad az ég, az ország északi részén szórványosan kisebb eső, zápor valószínű, néhol az ég is megdörrenhet, délebbre inkább csak elvétve alakulhat ki csapadék. A délies szél több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 26 fok között alakul. Nagy különbség lesz az északi és déli országrész között: északon lesz a hűvösebb, 13-14 fokra számíthatunk, dél felé haladva pedig egyre melegebb az idő, akár 26-27 fokot is mérhetünk. Késő estére általában 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szeles, borús időnk lesz

Csütörtökön már országszerte több ponton is előbújik a nap, majd délután északon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Estétől főként északon növekvő eséllyel várható eső, zápor, délen és keleten egy-egy zivatar is előfordulhat. A szél is egyre nagyobb területeken erősödik fel, a Tiszántúlon helyenként viharos erejűvé. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 30 fok között várható, északnyugat felől délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Nem árt, ha nálunk lesz az esernyő a következő napokban. Fotó: Getty Images
Nem árt, ha nálunk lesz az esernyő a következő napokban. Fotó: Getty Images

Péntek éjszaka többfelé alakul ki eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, napközben főként északon lehet helyenként záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között várható, de a tartósabban felhős, csapadékos északi tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. Hasonlóan alakul az idő a hétvégén is, felhős, csapadékos időjárásra készülhetünk. A hőmérséklet azonban tovább emelkedik, vasárnap 25 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés