Kettészakad az ország időjárása (2020.03.24.)

A mai nap folyamán az ország északi részén már visszatér a napsütés, de a déli területeken még mindig télies, havas időjárásra kell számítani.

Kedden észak felől nagyobb területen csökken a felhőzet, és az ország északi felén már napos idő várható, délen viszont felhős marad az ég, és további gyenge havazás, havas eső is előfordulhat - olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Az északkeleti, északi szelet sokfelé erős, az Északi-középhegység keleti felén, az Észak-Alföldön és az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű. Késő estére +2 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka folyamán túlnyomórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi határ közelében és az északkeleti megyékben szakadozottabb lesz a felhőzet. Az ország délnyugati felén több helyen is lehet gyenge havazás, hószállingózás. Az északkeleti szelet élénk, kevés helyen erős lökések is kísérik. Hajnalra általában 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az ország északi felén napsütéses idő lesz, de a járvány miatt inkább csak az ablakból élvezzük azt. Fotó: Getty Images
Az ország északi felén napsütéses idő lesz, de a járvány miatt inkább csak az ablakból élvezzük azt. Fotó: Getty Images

Fokozatosan tér vissza a tavasz

Holnap az ország nagy részében erősen felhős vagy borult marad az ég, de az északkeleti, keleti megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet. A délnyugati, déli országrészben, körülbelül a Szombathely-Békéscsaba vonaltól délre többfelé várható csapadék; kezdetben általában havazás, majd főleg a Dunától keletre havas eső, eső is. A keleti, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között várható.

Csütörtökön is folytatódik a borongós időjárás, ám a hőmérséklet melegszik. A Dunántúlon még több helyen lehet gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, amely azonban ott is fokozatosan megszűnik. A keleti, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 16 fok között várható, nyugaton, délnyugaton a legalacsonyabb, Szabolcsban a legmagasabb értékekkel.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő