Kettészakad az ország időjárása (2019.12.10.)

Kedden az ország időjárása két részre szakad: a Dunántúlon nem várható csapadék, és a napsütésé lesz a főszerep, a Tiszántúlon azonban még az esti órákban is eshet. A szerdai folytatásban is hasonlóra kell készülni.

Kedden a Dunántúlon és a középső tájak egy részén északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, kisüt a nap - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Keletebbre viszont egész nap erősen felhős vagy borult marad az ég, a Tiszántúlon még az esti órákban is eshet az eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

A Dunántúlon hideg, de napos idő várható
A Dunántúlon hideg, de napos idő várható

Szerdán a ködfoltok feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható, inkább csak keleten lesznek felhős tájak. Csapadék nem fordul elő. Az északi, majd a délire forduló szél megélénkül, Borsodban és Sopron környékén megerősödik. Reggel -6 és +1 fokot mérhetünk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: