Kegyetlen hőség lesz

Az elkövetkező napokban embertelen hőségre készülhetünk, van, ahol 38 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála. Részletes előrejelzés szerdáig.

Hétfőn kezdetben derült idő lesz, majd a déli óráktól kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja meg a napsütést – olvasható a Kiderül előrejelzésében. Főleg az Északi-középhegység térségében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, az Észak-Dunántúlon pedig megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél – zivatarok mentén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű, késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

időjárás, időjárás-előrejelzés, meteorológia, hőség
Ilyen hőségben jólesik hűs vízzel lecsapatni magunkat. Fotó: Getty Images

Kedden sok napsütés várható, de a nyugati és északi tájakon időszakosan több lehet a felhő, és azokon a területeken zápor, zivatar előfordulására is van esély. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de szélerősödés, esetleg viharos széllökés átmenetileg a Dunántúlon, valamint zivatarok környezetében is lehet. Délután 32 és 37 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán napos időre számíthatunk általában kevés gomolyfelhővel, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és azokon a tájakon zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet 15 és 23, a maximum 33 és 38 fok között lesz.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: