Jön a hó a meleg után (2020.02.03.)

Hétfőn napközben az ország nagy részén borult lesz az ég, estére már mindenhol esni fog. Kedden pedig néhol havazás is előfordulhat.

Erősen felhős égre számíthatunk, a napot inkább csak az ország északkeleti negyedén láthatjuk a délutáni órákban - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfői előrejelzésében. Közlésük szerint, főként a nap első felében várható kisebb eső, legkisebb eséllyel a délnyugati határ közelében. Délutánra a legtöbb helyen eláll, de északkeleten - ahol kisüt a nap - még ekkor is kipattanhatnak záporok. A nyugatias szél ismét többfelé megerősödik, néhány helyen viharossá is fokozódik. A Délnyugat-Dunántúl lesz a legkevésbé szeles vidék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

eső, tél, havazás
eső, tél, havazás

Mindenhol esni fog

Még vastagabb felhők érkeznek fölénk, a kezdetben kevéssé felhős tájakon is beborul az ég. Késő este délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, hajnalig szinte mindenhol várható eső, bár ekkorra a délnyugati határnál már megszűnhet a csapadék. Fokozatosan mérséklődik a nyugatias szél, hajnalra viszont délire fordul és az Észak-Dunántúlon ismét megerősödik. A hőmérséklet késő este 2 és 11, hajnalban 3 és 8 fok között alakul.

Havazás a hegyekben

Többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugaton, este középen is elkezdődik a felhőzet csökkenése. Több helyen várható eső, zápor, késő délutántól havas eső, a hegyekben havazás is. A délnyugati szél északnyugatira, északira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció