Jön a 30 fokos meleg (2020.05.08.)

Vasárnapig a sok napsütés mellett egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, ám a nyári meleget nem élvezhetjük sokáig, mert a jövő hét erőteljes lehűléssel kezdődik majd.

Ma is sok napsütésre van kilátás, de emellett kevés gomoly-, illetve változó mennyiségű fátyolfelhő is lehet az égen - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 19 és 25, késő este 10 és 17 fok között várható.

Éjjel azért még az évszaknak megfelelően hűvösebbre kell számítani. A hőmérséklet késő este 10 és 17, hajnalban általában 2 és 11 fok között alakul. Több-kevesebb fátyolfelhő mellett holdfényes éjszakai égbolt várható, és gyenge marad a légmozgás.

Ne csak bőrünket védjük a napsugárzástól, ne felejtsük el szemünket is! Fotó: Getty Images
Ne csak bőrünket védjük a napsugárzástól, ne felejtsük el szemünket is! Fotó: Getty Images

Beköszönt a nyár

Szombaton is folytatódik a nagyrészt napsütéses idő, bár némi gomolyfelhő és több-kevesebb fátyolfelhő feltűnhet az égen. Csapadék nem lesz. A délire, délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Szombat éjszaka változó vastagságú felhőzet vonul kelet felé, elsősorban a Dunától keletre elszórtan záporok is kialakulhatnak. Vasárnap reggeltől azonban csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, elsősorban az északi megyékben erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Napközben számottevő csapadék várhatóan nem fog esni, a délnyugati szél azonban többfelé megerősödik.

Mint látható, a hétvégi szép idő tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy feltöltsük kiürült D-vitamin raktárainkat. Szerencsés helyzetben vagyunk, ha rendelkezünk saját kerttel, ellenkező esetben fontos, hogy továbbra is betartsuk a járványhelyzet miatt elrendelt szabályokat!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció