Jön a hidegfront, de túl sokat nem fog segíteni

Bár kedden hidegfront érkezik, amelynek hatására valóban csökken némiképp a hőmérséklet, fázni biztosan nem fogunk. Részletes előrejelzés csütörtökig.

Kedden egy hidegfront hatására átmenetileg megnövekszik felettünk a felhőzet, amely a front mögött a legtöbb helyen gyorsan csökkenni kezd – olvasható a Kiderül előrejelzésében. Délelőtt leginkább a Dunántúlon, a déli óráktól a Duna-Tisza közén, majd késő délutántól, kora estétől a Tiszántúlon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 37 fok között alakul, késő estére 17 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

időjárás, időjárás-előrejelzés, meteorológia
Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hidegfront. Fotó: Getty Images

Szerdán a Dunántúlon derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, kicsi a csapadék esélye. A Dunától keletre eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd ott is csökken a felhőzet, és a szórványosan előforduló záporeső, zivatar az esti órákban mindenütt megszűnik. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délután 25, 31 fokot mérhetünk.

Csütörtökön szakadozott felhősávok vonulhatnak át felettünk északnyugatról délkelet felé, emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is várhatók. Hajnalban általában 9, 17, délután 24, 30 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)