Jégeső és viharos szél jöhet (2021.08.17.)

Az este érkezett hidegfront véget vetett a kánikulának. Ma már 30 Celsius-fok alatt maradnak a maxiumértékek.

Erősen felhős, csapadékos idővel indul a kedd, de később nyugaton már kisüthet a nap és keleten is eláll az eső. Az északkeleti tájakon marad a legtovább borult az ég. A legmelegebb órákban 22 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk, hajnalra viszont 14-23 fokig hűl a levegő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből .

időjárás, zápor, zivatar, jégeső, hidegfront
Erősen felhős, csapadékos idővel indul a kedd. Fotó: Getty Images

Jégeső csaphat le ránk

A déli órákban az ország keleti, északkeleti harmadán még számítanunk kell zivatarokra. Ezt viharos, akár 90 km/h-s szél, nagy mennyiségű csapadék és jégeső kísérheti. Napközben egyébként a zivataroktól függetlenül is erős északnyugati szélre számíthatunk, estére viszont már mérséklődik a légmozgás.

Erre számíthatunk a következő napokban

Szerdán még helyenként előfordulhat zápor, a szél élénk lesz. Hajnalban 9-16 fokot, a legmelegebb délutáni órákban 23-27 fokot mutathatnak a hőmérők. Csütörtökön enyhén felhős, de napos időre van kilátás. Csapadékra és nagy szélre ezen a napon már nem kell készülnünk. A legalacsonyabb értékek 8 és 16, a legmagasabbak pedig 24 és 28 fok között alakulnak.

Pénteken sok napsütésben lesz részünk. Egy-egy zápor, zivatar azonban kialakulhat, elsősorban északnyugaton, északon. A szél többnyire mérsékelt lesz. A hajnali 10-17 fokról 27-31 fokig melegszik a levegő.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)