Jég- és hótakaró borulhat az országra (2020.12.02.)

Ma és holnap is sok helyen várható majd ónos eső, fagyos eső, de néhol havazás is előfordulhat.

Szerdán délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. A Dunántúlon több és vastagabb lesz a felhőzet, kelet, északkelet felé haladva ugyanakkor egyre kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, számottevő csapadék délutánig nem valószínű, késő délutántól, estétől azonban a délnyugati, nyugati tájakon már előfordulhat helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: a nyugati határvidéken havazás, havas eső, másutt inkább ónos eső, fagyott eső. A keleties szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Késő estére általában +1 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Az ország több területén várható csapadék, ami lehet akár eső, hó, ónos vagy fagyos eső is. Fotó: Getty Images
Az ország több területén várható csapadék, ami lehet akár eső, hó, ónos vagy fagyos eső is. Fotó: Getty Images

Néhol kiderülhet az idő

Estére az ország nyugati felében számíthatunk több és vastagabb felhőtakaróra, míg keletebbre vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, ott átmenetileg derült tájak is lehetnek. A Dunántúl nyugati felében több helyen valószínű vegyes halmazállapotú csapadék: az ónos eső és a fagyott eső mellett főként a nyugati, északnyugati határvidéken havazás, néhol eső is lehet. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és -6 fok között várható, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.

Akár 8 fok is lehet délkeleten

Csütörtökön a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten szakadozottabb felhőzet valószínű, ott néhány órás napsütés is lehet. A Dunántúlon, majd a középső országrészben egyre többfelé várható csapadék; a nyugati határvidéken havazás, havas eső, a délnyugatin ónos eső, másutt eső valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyütt megélénkül, a középső országrészben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +6 fok között valószínű, de délkeleten 7, 8 fok is lehet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: