Itt csapnak le zivatarok (2020.06.26.)

Folytatódik a záporos, zivataros időjárás, miközben a hőmérő higanyszála a hétvégén napközben nem süllyed 28 fok alá.

Általában több órára kisüt a nap pénteken, emellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen valószínű zápor, zivatar - nagyobb számban a délutáni, esti órákban, és kiemelten az északi országrészben. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Előrejelzésük szerint, a déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

zápor, zivatar, nyár, időjárás, időjárás-előrejelzés, eső, csapadék
zápor, zivatar, nyár, időjárás, időjárás-előrejelzés, eső, csapadék

Péntek éjjel fokozatosan csökken a felhőzet, de főként középen, majd északon, északkeleten maradhatnak felhősebb körzetek. Az éjszaka első felében többfelé várató zápor, zivatar, majd csökken a csapadékhajlam. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A késő esti 17, 23 fokról hajnalra 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Heves széllökések is lehetnek

Szombaton északkeleten, északon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, az ország nagyobb részén ugyanakkor sok napsütésre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, és csak néhol lehet csapadék. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 32 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap nagyrészt napos időre számíthatunk északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Délnyugaton nem várható csapadék, északkelet, kelet felé haladva nő a zápor, zivatar esélye. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: