Hűvös napok jönnek (2019.10.03.)

A következő napokban igazi őszi időre számíthatunk. A mai napon az ország több részén is előfordulhat csapadék és a hőmérséklet sem emelkedik majd 16 fok fölé.

Csütörtökön északnyugat felől szűnni kezd a tartós csapadék, a Dunántúlon, valamint a középső területeken fokozatosan csökken a felhőzet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A keleti megyékben ugyanakkor a nap nagyobb részében még borult, esős idő lesz. Az északi, északnyugati szél megerősödik, egyre többfelé viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 12 és 16 fok között várható, a keleti országrészben a nap első felében áll be a maximum. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A hőmérséklet csúcsértéke 12 és 16 fok között várható
A hőmérséklet csúcsértéke 12 és 16 fok között várható

Péntek reggelre keleten is csökken a felhőzet. Napközben gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd délután nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a magasszintű felhőzet. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció