Humánmeteo: veszélyes lesz a vasárnap (2020.05.23.)

Vasárnap sem pihenhetünk, az időjárás-érzékenyek fokozott veszélyben vannak. A hidegfront miatt a szűnni nem akaró panaszok mellé a viharos széllel még több tünet érkezik.

Holnap a hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök - írja a Meteo Klinika. A szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A megterhelő élettani helyzetben intenzív tünetek jelentkezésére is fel kell készülni, ezért az idősek és a krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést és pihenjenek többet.

Az időjárás-érzékenyek fokozott veszélyben vannak vasárnap.
Az időjárás-érzékenyek fokozott veszélyben vannak vasárnap.

Az északnyugati irányú szél nagy területen megerősödik, sőt most viharos erősségű széllökésekre is fel kell készülni. A viharossá fokozódó légmozgás további terhelést ró a szélre érzékenyek szervezetére: a front okozta tünetek fokozódhatnak, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet.

Óvatosnak kell lenni az utakon

Az allergiások viszont most fellélegezhetnek, ugyanis a csapadék és a szél hatására javul a pollenhelyzet és csökken a pollenterhelés. A levegő minősége szintén javul a következő napokon. A közlekedés során a nedves útszakaszok és a viharos oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, a viharos oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, így a balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot, és vezessünk a megszokottnál lassabban.

17-22 fokra számíthatunk vasárnap Holnap nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, a déli órákra a keleti határ mentén is kisüt a nap - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A zárt felhőtakaró feloszlását követően nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk délután helyenként záporral, zivatarral. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció