Humánmeteo: változékony lesz a kedd (2020.06.01.)

Kedden is változékonyan alakul az idő, a különböző tájakon különböző panaszok jelentkezhetnek.

Kedden sem pihenhet a szervezetünk, több tünet is jelentkezhet akár egy időben is - írja a Meteo Klinika. Ezzel együtt délután ismét fülledtebbé válik az idő. Amennyiben szívbetegséggel, illetve vérnyomásproblémákkal küzdünk, akkor a kialakuló légköri helyzet okozhat kellemetlen perceket.

Több tünet is jelentkezhet akár egy időben. Fotó: Getty Images
Több tünet is jelentkezhet akár egy időben. Fotó: Getty Images

Nem érkezik front és nem várható hőség sem, ennek ellenére a fizikai munka során hamarabb elfáradhatunk, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban, a megerőltető tevékenységeket is inkább halasszák későbbre.

Az élénk szél frissítőleg hathat, de ha fokozottan érzékenyek vagyunk, akkor enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatunk, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek. Mindez a zivatarok által érintett tájakon is gyakori lehet, főként a vihar érkezése előtt válhatunk feszültté, ingerlékennyé. A zivatarok idején az asztmások állapota is romolhat, ők próbálják zárt térben átvészelni a mozgalmasabb órákat és erre az időre pihenjenek le.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés