Humánmeteo: ugrálni fog a vérnyomásunk (2020.03.27.)

Szombaton nem kell fronthatásra számítani, a délelőtti gyors melegedés hatására azonban többeknél jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint a hajnali órákban erősen lehűl a levegő, helyenként akár fagyhat is. A hűvös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízület bántalmak. Ha sajgó végtagokkal kelünk reggel, érdemes a napot egy könnyű átmozgató tornával indítani afájdalomenyhítése érdekében. A kellemetlen tünetek napközben folyamatosan megszűnnek.

A magas napi hőingás sokaknál okozhat vérnyomásgondokat
A magas napi hőingás sokaknál okozhat vérnyomásgondokat

A hűvös reggelt gyors melegedés váltja, délutánra 15-16 fokig melegedhet a levegő. A jelentős, több mint 10 fokos hőingás sokak számára fokozott megterhelést jelent. Gyakori panasz lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek átmeneti rosszulléteket tapasztalhatnak. Az átlagosnál melegebb időben melegfronti jellegű hatásokra is számítani kell, így általános lehet a migrén és a fáradékonyság.

A napsütésnek köszönhetően kellemesen tölthetjük szabadidőnként a négy fal közül kimozdulva, ugyanakkor ne feledkezzünk meg eközben a koronavírus-járvány megelőzése érdekében hozott kormányzati intézkedésekről. Lehetőség szerint kerüljük a másokkal való kontaktust. Inkább keressünk valamilyen elfoglaltságot magunknak az udvarunkon, illetve nyugodtan időt szakíthatunk most a kerti munkálatokra is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés