Humánmeteo: tompák lehetünk pénteken (2020.04.02.)

Ugyan front nem érkezik holnap, de a hőmérséklet folyamatos emelkedése okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet.

Pénteken viszonylag kellemes, frontmentes időre számíthatunk, a legtöbbünk az időjárás jótékony hatásait tapasztalhatja meg - olvasható a MeteoKlinika pénteki előrejelzésében. Azonban - mint írják -, a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében enyhébb tünetek felléphetnek. Jelentkezhet többek között kisebb fokú migrén és álmosság, de akár alvászavarokat is tapasztalhatunk.

humámeteo, allergia, fáradtság
humámeteo, allergia, fáradtság

Érdemes napközben gyakori szellőztetéssel, néhány tornamozdulattal élénkíteni magunkat, kellemetlen perceket okozhat ugyanis a panaszok miatt kialakuló figyelmetlenség, szétszórtság. Ennek ellenére, ha tehetjük, a kávét és az energiaitalokat kerüljük. Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek.

A nyírfa pollenszórása erősödik

Romlik azonban a pollenhelyzet. A nyírfára allergiások fokozott panaszokra számíthatnak, nekik ajánlott a szellőztetést a kora reggeli vagy a késő esti órákra időzíteni. Érdemes továbbá vastagabb szövésű függönyöket használni a lakásban, azokon keresztül ugyanis kevesebb virágpor jut a belső terekbe. Ennek ellenére nem árt gyakrabban elővenni a porszívót.

A közlekedést vakító napsütés zavarhatja meg, elengedhetetlen a napszemüveg használata. Ezen kívül a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak is lehetünk, ezért érdemes sokkal lassabban és óvatosabban vezetni, s azonnal egy rövid pihenőt tartani, ha a koncentrálóképesség csökkenését, a reflexidő megnyúlását érezzük.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció