Humánmeteo: szeles szerda jön (2019.10.08.)

Bár szerdán napközben még nem kell fronthatásra számítani, a légkörben zajló változások ugyanakkor sokaknál okozhatnak fronthatáshoz hasonló tüneteket.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint a fokozottan melegfrontérzékenyek körében enyhe migrén léphet fel, valamint koncentrálási zavarok és álmosság, bágyadtság. Mi több, a kellemetlen fáradtságérzet az elkövetkező napokban tartósan megmaradhat.

Napos, de szeles idő várható szerdán
Napos, de szeles idő várható szerdán

Az élénk légmozgás hatására a szélre érzékenyek ingerlékenyebbnek, nyugtalanabbnak érezhetik magukat a megszokottnál, valamint fejfájással is küzdhetnek. A gyermekeknél szétszórtabbak, figyelmetlenebbek lehetnek, ami az iskolai teljesítményükre is kihatással lehet.

Ami az autós közlekedést illeti, egyfelől a napsütés is zavaróvá válhat napközben, másfelől számolni kell a szétszórt, ingerültebb sofőrökkel is. A dunántúli tájakon és a főváros környékén az élénk oldalszél is zavaró lehet, illetve fokozhatja a balesetveszélyt. Fontos tehát, hogy vezessünk nagyon körültekintően, ha a volán mögé ülünk.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés