Humánmeteo: szeles lesz a szombat (2020.05.01.)

Szombaton újabb front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe, azonban folytatódik a változékonyság. A szélre érzékenyek is nehezebb napra készüljenek.

Szombaton nem érkezik front - írja a Meteo Klinika. Az szél viszont erős és élénk lesz, ezért az érzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet. A légmozgás emellett pár fokkal csökkenti a hőérzetet is, és kissé zavaró lehet a szabadban végzett pihenés során. A jelentkező keringési panaszok miatt stresszesek is lehetünk.

fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.
fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.

Emellett tovább tart a változékonyság is, helyenként fülledt lesz a levegő. Amellett, hogy esernyő nélkül nem tanácsos elindulni otthonról, még ingadozó komfortérzetre is számíthatunk. Ha szívbetegek vagyunk vagy keringési problémákkal küzdünk, akkor a szabad inkább pihenjünk, és próbáljuk kerülni a fizikai megerőltetést. Ha hajlamosak vagyunk rá, akkor ingadozhat a vérnyomásunk is, illetve enyhébb rosszullétet is jelentkezhet.

Az UV sugárzás időben és térben is nagyon ingadozó lesz, de arra készüljünk, hogy a déli órákban a tartósabban napos tájakon eléri az erős fokozatot - ez a veszély elsősorban a Dunántúlon áll fenn. Használjunk legalább 30-as fényvédő szereket, a szemünket óvjuk UV-szűrős napszemüveggel.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő