Humánmeteo: szeles kedd jön (2020.06.22.)

Kedden nem kell ugyan fronthatással számolni, az élettani helyzet azonban ennek ellenére is megterhelően alakul.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint holnap megerősödik, illetve többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az arra érzékenyek körében így szűnni nem akarófejfájásjelentkezhet, amihez ingerlékenység, nyugtalanság társulhat. Alvászavarokat szintén okozhat az intenzív légmozgás, mindez pedig az alvásminőség romlása révén a másnapra is rányomhatja a bélyegét.

A szélre érzékenyek körében szűnni nem akarók fejfájás jelentkezhet kedden
A szélre érzékenyek körében szűnni nem akarók fejfájás jelentkezhet kedden

Átmenetileg mérséklődik a fülledtség és az időjárás változékonysága, ami kedvezően hat a vérnyomásproblémákkal és a légzőszervi megbetegedésekkel küzdők állapotára. A szabadtéri tevékenységekre nézve szintén kedvezőbb lesz az idő, hiszen immár alacsonyabb a csapadék valószínűsége, kevésbé kell záporoktól, zivataroktól tartani. Habár a szél ront a hőérzeten, az elmúlt időszakra jellemző fülledtség után mégis igazi felüdülés lehet kimozdulni a négy fal közül.

Fontos odafigyelni a fényvédelemre, mivel a gyengén felhős tájakon az UV-sugárzás nagyon erős lehet, az érzékeny bőr rövid idő alatt leéghet. Ami pedig az allergiásokat illeti, jelenleg magas a gombaspórák légköri koncentrációja, valamint főként a csalánfélék virágpora okozhat tüneteket ezekben a napokban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció