Humánmeteo: szeles csütörtök jön (2020.05.06.)

Habár csütörtökön nem kell fronthatástól tartani, a tartós szélterhelés miatt azonban sokaknál jelentkezhetnek kellemetlen panaszok.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint az éjszakai lehűlés következtében reggelre felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben sajgó ízületekkel ébredünk, érdemes egy könnyed, átmozgató tornával indítani a napot. Szerencsére afájdalomgyorsan megszűnik majd, köszönhetően a délelőtti melegedésnek.

A tartós szélterhelés sokaknál kellemetlen panaszokat okoz
A tartós szélterhelés sokaknál kellemetlen panaszokat okoz

Az északnyugati szél továbbra is erős marad, sőt, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A napok óta tartó szélterhelés miatt intenzív fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatunk. Hasznos lehet ilyen esetekben a fokozott folyadékbevitel, valamint a magas koffeintartalmú italok mellőzése.

Ami az allergiásokat illeti, a következő napok során várhatóan erősödni fog a pollenterhelés. A legtöbb panaszt a tölgy virágpora okozza ezekben a napokban. Hasznos lehet a tünetek enyhítése érdekében, ha a szellőztetést a kora reggeli és esti órákra időzítjük. A szabadban figyelmet kell fordítani a megfelelő fényvédelemre, ugyanis az UV-sugárzás a napos időszakokban elérheti az erős fokozatot.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció