Humánmeteo: stresszes lesz a szerda (2019.12.10.)

Bár szerdán nem érkezik front, a szervezetünk nem tud majd pihenni. Fokozódnak az ízületi panaszok, nő a megfázásveszély, és stresszesebbek is lehetünk a szokásosnál.

Szerdán nem érkezik fölénk időjárási front, átmenetileg tehát megnyugszik időjárásunk, de ez nem tart sokáig - írja a Meteo Klinika. Éjszakánként erőteljesen lehűl a levegő, és a nappali felmelegedés is mérséklődik, a hajnali órákra +1, -7 fok közé süllyed a hőmérséklet. Az ízületi bántalmakkal élők intenzív panaszokkal ébredhetnek, a meghűléses megbetegedések kockázata pedig egyre inkább nő az elkövetkezendő időszakban.

Sokaknak stresszesen telik majd a szerda
Sokaknak stresszesen telik majd a szerda

A légmozgás mérséklődik, de helyenként még előfordulhatnak élénk széllökések. A Tiszántúlon élőknek okozhat gondot az élénk légmozgás, ezeken a tájakon gyakori lehet a fejfájás, a nyugtalanság és a stressz. Csapadék nem zavarja a szabadtéri programokat.

A légszennyezettség közepes, várhatóan sehol sem romlik számottevően a levegő minősége. A közlekedés során a csúszós útszakaszok jelentik a fő veszélyt, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció