Humánmeteo: rosszul indul a hét (2019.11.24.)

Hétfőn nem érkezik front térségünkbe, viszont a borult, fényszegény időben többen depressziót, lehangoltságot és fáradtságot tapasztalhatnak.

Hétfőn nem érkezik fölénk front, azonban az ország egyes részein borús, ködös lesz az idő - írja a Meteo Klinika. A fényszegény időszakban többen fáradékonynak érezhetik magunkat, lehangoltság és depresszió jelentkezhet. A reggeli órákban erősen felhűl a levegő, több helyen kialakulhat talaj menti fagy, sőt helyenként 2 méteres magasságban is fagypont alá hűlhet a levegő. A hideg miatt többen tapasztalhatnak kopásos eredetű ízületi bántalmakat és ezek a panaszok napközben is tartósan fennállhatnak.

Nagy lesz a napi hőingás

A Tiszántúlon és a déli területeken melegszik fel leginkább a levegő, közepes vagy nagy lesz a napi hőingás. A fokozattan érzékenyek vérnyomás-ingadozást és keringési problémákat tapasztalhatnak, de intenzív tünetekre nem kell számítani.

Keringési problémák is jelentkezhetnek. Fotó: iStock
Keringési problémák is jelentkezhetnek. Fotó: iStock

Az időjárás a Dunántúlon nem kedvez a szabadtéri programoknak, másutt érdemes pár órára kimozdulni a szabad levegőre. A hő-és komfortérzet ingadozó, de a felhős tájakon többnyire alacsony.

A légszennyezettség a Dunántúlon nő. Fontos, hogy kerüljük a fosszilis tüzelőanyagok égetését és lehetőség szerint a saját gépjármű használat helyett válasszuk a tömegközlekedést!

A közlekedés során a pára és köd okozza a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, emellett a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot és vezessünk a megszokottnál lassabban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció