Humánmeteó: rossz közérzetet hoz a hétfő (2020.06.14.)

A hétfői, erősen változékony időjárás kettősfront jellegű hatást eredményez. Emiatt sokan tapasztalhatnak majd migrént, rosszullétet és ízületi fájdalmakat.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint fejfájást, migrént, rossz közérzetet és alvászavarokat hoz a hétfő. Az élénk szél emellett ingerlékennyé és nyugtalanná is tehet minket.

humánmeteó, migrán, fejfájás, kettősfront, ízületi fájdalom, rosszullét
Migrént, rossz közérzetet és alvászavarokat hoz a hétfő. Fotó: Getty Images

Megterhelő nap lesz

A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők állapotán ronthat. Az érintettek vérnyomás-ingadozást, szédülést és rosszullétet is tapasztalhatnak, ezért nekik sok pihenés javasolt ebben az időszakban. Érdemes kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket is.

Sajgó végtagok

A csapadékos idő az ízületi fájdalmakat is felerősítheti. A panaszokon borogatással és tornázhatással enyhíthetünk. Emellett a fülledt levegő tovább ronthatja a komfortérzetet. A légzési nehézségekkel és asztmával küzdőknek ajánlott inkább az otthonukban maradni a vihar elvonulásáig.

Az allergiásoknak azonban jót tesz a sok csapadékkal járó időszak, így ugyanis jelentősen alacsonyabb a pollenterhelés. A helyzet várhatóan a következő hétvégéig ilyen kedvező marad.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció