Humánmeteo: rendkívül megterhelő kedd jön (2020.12.21.)

A kedden elkezdődő melegedés többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé csapadék is érkezik.

Melegfront érkezik az országba kedden, mely intenzív tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Ugyan most még csak kissé emelkedik a hőmérséklet, de az eső és a helyenként megélénkülő szél is fokozhatja a panaszokat. A fronttal terhelt, csapadékos idő ráadásul gyengíti az immunrendszert, a bővebb kockázatok megismeréséhez kattintson a Meteo Klinika fertőzésveszély térképére.

Az eső és a helyenként megélénkülő szél is fokozhatja a panaszokat. Fotó: Getty Images
Az eső és a helyenként megélénkülő szél is fokozhatja a panaszokat. Fotó: Getty Images

Ingerlékenyek lehetünk

A nyirkos és párás időben sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal élőknél vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és a délkeleti területeken. Azt is észrevehetjük, hogy csökken a teljesítőképességünk, koncentrálási problémák léphetnek fel. Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, a gyerekek ilyenkor gyakran élénkebbek a megszokottnál, olykor kezelhetetlenné is válhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe.

A párás, nyirkos időben alacsony a hő- és komfortérzet, nagy a megfázásveszély. Amennyiben nem szükséges, ne töltsünk hosszabb időt a szabad levegőn.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)