Humánmeteo: örülni fogunk a hétfőnek (2020.04.26.)

Hétfőn frontmentes, alapvetően kellemes idő lesz. A frontérzékenyek szervezete megpihen, csak a fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket.

Holnap nem érkezik front térségünkbe, ez pedig végre lehetőséget teremt arra, hogy a megterhelő hidegfront után kipihenhessük magunkat - olvasható a Meteo Klinika előrejelzésében. Reggel még helyenként hűvös lesz, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők még enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek átmozgatása vagy akár egy meleg borogatás is enyhíthet a panaszokon.

Végre a korábbról elhalasztott tevékenységekre, feladatokra is lehetőség adódik, el lehet végezni a kerti és a ház körüli munkákat. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használjuk ki arra, hogy erősítsük immunrendszerünket, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra, ugyanis már a láthatáron van a következő megterhelő hidegfront. A vitaminpótlásban szerencsére most nagy segítséget nyújthatnak a friss idénygyümölcsök és a zöldségfélék.

Erősítsük immunrendszerünket szezongyümölcsökkel! Fotó: Getty Images
Erősítsük immunrendszerünket szezongyümölcsökkel! Fotó: Getty Images

Panaszokat inkább csak azok tapasztalhatnak, akik fokozottan érzékenyek a hirtelen melegedésre. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítsunk, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetünket. Csapadék a déli és középső tájakon várható egy-egy zápor, zivatar formájában. Ezeken a tájakon fülledté válik majd a levegő, ez főleg az asztmásokat viseli meg.

Az UV-sugárzás a felhőzet miatt változékonyan alakul, de a napos időben a déli órákban elérheti a 4-4,5-ös erősséget. A fokozottan érzékenyek bőre megpirulhat, amennyiben hosszú időn át a tűző napon tartózkodnak. Az allergiásoknak jó hír, hogy kitisztult a levegő, és most számottevően nem növekszik a pollenkoncentráció.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: