Humánmeteo: nyugtalanok leszünk vasárnap (2020.04.18.)

Vasárnap hidegfront éri el Magyarországot, ezért az érzékenyebbek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek.

A hidegfrontra érzékenyeket fejfájás, valamint hasi- és izomgörcsök gyötörhetik vasárnap. A szív- és érrendszeri betegséggel küzdők pedig vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak - olvasható a Meteo Klinika jelentésében.

fejfájás, hasfájás, görcsök, humánmeteo, migrén, izomgörcsök, vérnyomás-ingadozás
fejfájás, hasfájás, görcsök, humánmeteo, migrén, izomgörcsök, vérnyomás-ingadozás

Ingerlékenyek leszünk a szél miatt

Az északi irányú szél sokfelé megerősödik, ez pedig tovább fokozza a panaszokat: többek között intenzív fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot okoz majd. A kialakuló záporok, zivatarok környezetében viszont erősen fülledtté válik majd a levegő, ezért az asztmásoknak erősödő tünetekre kell készülniük. A déli országrészben azonban még kellemesen meleg marad az idő, emiatt az ott élők enyhébb migrénes panaszokat tapasztalhatnak vasárnap.

Tisztul a levegő

A pollenszint nem változik, továbbra is a közepes tartományban marad. A légszennyezettség közepes, de az erős szél és a csapadék várhatóan kitisztítja a levegőt. A szabadtéri tevékenységeket többfelé zavarja zápor, zivatar, az erős szél pedig ront a hő-és komfortérzeten. Lehetőség szerint mindenki töltse otthon a hétvégét és csak a legszükségesebb esetben mozduljon ki.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció