Humánmeteo: nyugtalan lesz a szerda (2019.12.24.)

Szerdán gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Nem lesz markáns, de a hirtelen változás okozhat kellemetlenségeket. Elsősorban a fejfájásunk erősödhet fel és a vérnyomásunk is ingadozhat.

Szerdán gyenge hidegfront fejt ki hatást szervezetünkre, de kellemetlen tüneteket inkább csak az érzékenyebbek körében okoz - írja a Meteo Klinika. Jó hír viszont, hogy kipihentebben ébredhetünk, a napok óta tartóalvászavarokháttérbe szorulnak. A vérnyomásunk főleg a nap első felében ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek.

Felerősödhet a fejfájás.  Fotó: iStock
Felerősödhet a fejfájás. Fotó: iStock

A szokatlan meleg az ország nagy részén átmenetileg mérséklődik, a változékonyság hatására azonban gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklet. A helyenkénti csapadék, majd a pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek még napközben is. Az élénk szél miatt nyugtalanok, ingerlékenyek lehetünk, könnyen elveszíthetjük a türelmünket akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció