Humánmeteo: nyugtalan csütörtök jön (2019.10.30.)

Csütörtökön reggel többfelé fagyra számíthatunk, ami az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai panaszt is okozhat.

Csütörtökön nem érkezik front, markáns változás nem történik. A reggel azonban igen csípős lesz, könnyen megfázhatunk - írja a Meteo Klinika. A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban nyirkos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. Napközben gyenge vérnyomáspanaszok, illetvefejfájásis felléphet. Emellett helyenként nagy lesz a napi hőingás, a vérnyomáspanaszokkal élők tünetei erősödhetnek.

Napközben fejfájás is felléphet
Napközben fejfájás is felléphet

Főleg keleten élénkül meg a légmozgás, és ingerültséget, nyugtalanságot okoz. A napos időszakok azonban javítanak a hangulaton, hatásukra jobb közérzet alakul ki. A levegő minősége jó, de átmenetileg megemelkedhet a szállópor koncentrációja. A közlekedőket alacsony napállás esetén könnyen elvakíthatja a napsütés, mindig tartsunk megfelelő követési távolságot!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció