Humánmeteo: nyűgösség nyálkás szürkeséggel (2021.11.11.)

Pénteken sem lesz fronthatás, de kedvetlenség, az ok nélküli fáradékonyság, a nyűgösség sokaknál jelentkezhet.

Pénteken frontmentes marad az idő, de pár fokkal visszaesik a nappali felmelegedés. A reggeli fagyok főleg a derült tájakon lesznek jellemzőek, máshol pedig a ködfoltok megjelenése lesz jellemző. Szitálás a ködös tájakon fordulhat elő. A nyugalomba jutott levegő egyre több tünetet vált ki! A nyirkossághoz köthetően fellépő tünetekről és a megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

idő
A tartós fényhiányt a legtöbben megszenvedjük. Fotó: Getty Images

Kedvetlenség, nyűgösség

Meteogyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy több napja nincs részünk fronthatásban, és még mindig a frontmentes, nyirkos idő okozza a panaszokat. Mindennaposak az ízületi bántalmak, sokan keringési és vérnyomáspanaszokkal küzdenek, illetve a kedvetlenség és az ok nélküli fáradékonyság, a nyűgösség is sokaknál jelentkezik. Vasárnaptól látszik némi változás, de akkor már afejfájáserősödhet fel sokaknál átmenetileg. Mindezekkel együtt az immunrendszerünk is tartós és intenzív igénybevételnek van kitéve. Az aluszékonyság és a lehangoltság a mindennapokban is komoly kellemetlenségeket okozhat, a tartós fényhiányt a legtöbben megszenvedjük. A fényterápia akár rövid távon önnek is megoldást nyújthat, de van, akinél ez inkább kiegészítő kezeléssel együtt fejti ki a legjobb hatását.

A párás levegő kedvez a kórokozók terjedésének, ezzel együtt, ha nem öltözik megfelelően, akkor a megfázás veszélye is növekszik. Az őszi időszakban a szokottnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vitamin-utánpótlásra, különösen negyven év felett. Fogyasszon naponta legalább háromszor friss zöldséget és gyümölcsöt. A nyugalomba jutott levegőben többfelé tovább növekszik a szennyezőanyagok koncentrációja. A nitrogén-oxidok és a PM10 mennyisége főleg a forgalmasabb csomópontokban lépheti át az egészségügyi határértéket.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)