Humánmeteo: nyomasztó nap jön (2020.01.13.)

Kedden frontmentes, de továbbra is kellemetlen, lehangoló lesz az idő. Aluszékonyak, közben pedig stresszesek is lehetünk.

Kedden napközben front nem érkezik térségünkbe, de nem alakul kedvezően az élettani helyzet - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. Mint írják, a nyirkos, borongós időben kedvetlenek, lehangoltak lehetünk, senki se csodálkozzon, ha reggel álmosan, fáradtan ébred. Az ízületi panaszokkal élőket is megviseli a párás időszak, ezért továbbra sem érdemes hanyagolni a reggeli, kímélő átmozgatást, de az is jót tesz, ha folyamatosan melegen tartjuk sajgó végtagjainkat. Fáradtságunk ellenére ingerlékenységet, akár ok nélküli stresszt is tapasztalhatunk, a tartós rosszkedv pedig az egész közérzetünkre negatív hatással lehet. A fényhiány az idegrendszert is igénybe veszi.

fáradt, nyomott, stresszes
fáradt, nyomott, stresszes

A párás levegő kedvez a kórokozók terjedésének, ezzel együtt ha nem öltözünk megfelelően, akkor a megfázás veszélye is növekszik. A nyugalomba jutott levegőben tovább növekszik a szennyezőanyagok koncentrációja. A nitrogén-oxidok és a szálló por (PM10) mennyisége főleg a forgalmasabb csomópontokban lépheti át az egészségügyi határértéket. A a szén- és fatüzelésű kazánokból, valamint az autók kipufogókból származó káros anyagok feldúsulására lehet számítani szinte az egész ország területén.

Foltokban sűrű köd ronthatja a közlekedési feltételeket, mely helyenként hosszabb ideig is megmaradhat. Mérsékeljük a sebességet, tartsunk nagyobb követési távolságot ezeken az útszakaszokon. A ködből, valamint a ködfelhőzetből is előfordulhat szitálás, ami nedvessé, csúszóssá teszi az útburkolatot. Kerülni kell a hirtelen fékezést, valamint a hitelen irányváltoztatással járó helyzeteket is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő