Humánmeteo: nem lesz jó keddünk (2019.11.11.)

Fejfájásra és fáradtságra is készülhetünk a kedden érkező melegfront miatt.

Kedden melegfronti hatást tapasztalhatunk, ezért az arra érzékenyek körében országszerte előfordulhatnak enyhébb, a Dunántúlon pedig akár erősebb panaszok is - olvasható a Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzésében. A nyugaton élők már reggel nehezebben, akár kialvatlanul ébredhetnek, ráadásul a párás, ködös, nyirkos idő miatt a kopásos ízületi panaszokkal élők intenzívebb végtagfájdalmakat is tapasztalhatnak.

migrén, fejfájás, humánmeteo
migrén, fejfájás, humánmeteo

Napközben sem lesz jobb a helyzet, nehezünkre eshet majd a koncentráció, s a kávéfogyasztás is megnőhet az álmosság miatt. A migrénesek készüljenek, panaszaik enyhülésére estig kicsi az esély. A Dunántúlon megélénkülő légmozgás hatására pedig bárki tapasztalhat akár intenzív fejfájást is.

A közlekedésben a reggeli ködfoltok komoly baleseti forrást jelentenek: területükön hirtelen és jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, a lecsapódó pára pedig csúszóssá is teszi az utat. Az ilyen esetekben haladjon lassan, kerülje a hirtelen fékezést, tartson nagyobb követési távolságot és fokozott figyelemmel közlekedjen az utakon! Nyugaton az élénk oldalszél csökkentheti a menetstabilitást, valamint a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció