Humánmeteo: nehéz szerda vár ránk (2019.11.12.)

Szerdán is a változékonyság uralja majd az időjárást, a nap első felében intenzív kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek különösen nehéz ez az időszak.

Szerdán az erősen változékony időben egész nap kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a dunántúli területeken - írja a Meteo Klinika. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamintalvászavarokis jelentkezhetnek. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. Az élénk szél fokozhatja a tüneteket, ingerlékennyé, nyugtalanná tehet minket.

Sokan tapasztalhatnak vérnyomás.ingadozást
Sokan tapasztalhatnak vérnyomás.ingadozást

A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak: reggel tornáztassuk át egy kicsit az érintett területeket! Helyenként párásság is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A csapadékmentes időszakokban a levegőminőség romlását tapasztalhatjuk.

A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartsunk nagyobb követési távolságot, illetve vezessünk a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látótávolság is hirtelen lecsökkenhet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő