Humánmeteo: nehéz nappal indulnak az ünnepek (2019.12.23.)

Kedden fronthatás nem érvényesül, de megterhelő lesz az élettani helyzet. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, idegesség, feszültség is jelentkezhet sokaknál.

Kedden markáns front már nem fejti ki hatását, de az időjárás okozta panaszok egész nap erősek lehetnek - írja a Meteo Klinika. Sokaknál emiatt görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök jelentkezhetnek, valamint a szívpanaszok is felerősödhetnek. Ebben a helyzetben nagyon gyakori a vérnyomás-ingadozás is! Napközben fokozzuk a folyadékbevitelt, ami a téli időszakban meleg leves, vagy tea formájában is kiváló lehet.

Sokakat fejfájás gyötörhet holnap. Fotó: iStock
Sokakat fejfájás gyötörhet holnap. Fotó: iStock

Szeles idő várható

A megterhelő élettani helyzetben nem csak akkor tapasztalhatunk kellemetlenségeket, ha frontérzékenyek vagyunk: a szélre érzékenyek körében országszerte jelentkezhet ok nélküli idegesség, idegi feszültség, és a gyerekek is agresszívebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál. Az erős szél miatt a szabadban erősen romlik a hőérzet, a mért értékeknél akár 4-5 fokkal is hidegebbnek érezhetjük a levegő hőmérsékletét. Napközben is elkél a vastagabb kabát, illetve a szélálló öltözet is, ügyeljünk arra, hogy kimelegedve ne menjünk ki a szabad levegőre. A változékony idő pozitív hatása, hogy kitisztul a levegő.

A közlekedés során a sok helyen erős, néhol olykor viharos szél nehezíti a haladást, illetve az oldalszél is zavaró lehet, ezért a szokottnál korábban induljunk útnak - javasolt lassabban vezetni.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: