Humánmeteo: nehéz nap lesz a szerda (2019.11.19.)

Szerdán kettősfront érkezik, így a hideg- és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A változékony időjárás különösen az időseket és a krónikus betegeket terhelheti meg.

Szerdán dél felől kettősfront éri el térségünket, így folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak - írja a Meteo Klinika. A front egészen csütörtök estig felettünk lesz, ekkor hagyja el térségünket északkelet felé. A hideg- és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell.

A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Az északkeleti irányú szél időnként megélénkül, ez pedig intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet idézhet elő.

Gyakori lehet a levertség, fáradékonyság
Gyakori lehet a levertség, fáradékonyság

Az időjárás a nap nagy részében nem kedvez a szabadtéri programoknak. A csapadékos időben alacsony a hő-és komfortérzet, könnyen megfázhatunk. A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság.

A légszennyezettség közepes, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége. A közlekedést napközben sokfelé nehezíti eső és élénk oldalszél. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv, az élénk szél hatására csökken a menetstabilitás.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció