Humánmeteo: nehéz lesz a kedd (2020.02.17.)

Kedden napközben északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, de előtte keleten még melegfront jellegű változások is zajlanak.

Kedden egy északnyugat felől érkező hidegfront mellett folytatódik a változékony időszak, nem pihenhet a szervezetünk. A MeteoKlinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint, a front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat okoz, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását.

Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megerősödő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak.

alvászavar, melegfront, hidegfront
alvászavar, melegfront, hidegfront

Sétáljunk egyet a jó levegőn

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzünk rétegesen, a szél miatt a sok napsütés ellenére ugyanis több fokkal csökken a hőérzet. A kevésbé szeles északkeleti és délnyugati vidékeken azonban jól felöltözve ajánlott sétát tenni a friss, tiszta levegőn, a napsütés hatására javulhat a hangulat is, emellett a napfény segít a D-vitamin képződésében is.

A pollenek közül jelenleg a mogyoró okozza a legintenzívebb tüneteket.

A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, ráadásul szétszórtak, figyelmetlen is lehetünk, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció