Humánmeteo: nehéz időszakra készülhetünk (2019.11.13.)

Frontmentes napon sem pihenhetünk meg, két panasz is jelentkezhet az arra érzékenyeknél.

Csütörtökön nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy kellemes időben pihenhet a szervezetünk. Főként reggel és még az ezt követő időszakban is a kopásos jellegű ízületi panaszok felerősödésére lehet számítani - írja a Meteo Klinika.

térd, ízületi fájdalom, front
Az arra hajlamosaknál felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Fotó: iStock

Hangsúlyozzák, az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat. S, ha mindez még nem lenne elég, vérnyomás-ingadozásra is számítani lehet.

Az elmúlt napokban számos front vonult át felettük alaposan igénybe véve a szervezetünket, ami így legyengülhetett, fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben. Érdemes ilyenkor növelni a C-vitamin bevitelét, s az étrendbe is igyekezzünk beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is 15 fok alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció