Humánmeteo: nehéz éjszakánk lesz (2019.11.27.)

Csütörtökön mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödnek, a hűvös idő pedig további igénybevételt jelent.

Csütörtökön is kettősfronti hatás érvényesül, meleg- és hidegfronti tünetek is jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél - írja a Meteo Klinika. Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel. Kellemetlen az idő, tovább tart a hidegbeáramlás, az alacsony hőmérséklet és a nyirkos levegő pedig különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást.

Alvászavarok jelentkezhetnek

Kopásos és gyulladásos jellejű végtagfájdalmakat is tapasztalhatunk, a kar és a láb tornáztatása, kímélő átmozgatása enyhíthet ezeken valamelyest. Ajánlott időben lefeküdni, ugyanis alvászavarok és álmatlanság is felléphet, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhetünk.

Alvászavarokat is okozhat a kellemetlen idő. Fotó: iStock
Alvászavarokat is okozhat a kellemetlen idő. Fotó: iStock

Ne terheljük feleslegesen az emésztőrendszerünket! Együnk inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból. Kerüljük a túl zsíros és fűszeres, valamint a puffasztó ételeket, fogyasszunk helyette inkább csirkét vagy halat.

Tartósan fennáll a hideg, továbbra is nagy a megfázásveszély. Fontos a réteges öltözet, a vastag kabát, a nyakunkat is óvjuk a hideg ellen. Étkezéskor válasszunk melegítő hatású ételeket, a fűszerek közül a fahéj, a gyömbér fokozza a vérkeringést.

A közlekedésben nedves, csúszós útszakaszok egyaránt előfordulnak, növekszik a balesetveszély. Kerüljük a hirtelen fékezést és irányváltoztatást, valamint tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció