Humánmeteo: nagy lesz a hőingás (2019.10.22.)

Szerdán front nem érkezik térségünkbe, nagyon kellemes időre számíthatunk. Az élettani helyzeten markáns hatás nem ront, de a reggeli nyirkosság okozhat panaszt.

Szerdán frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthatunk - írja a Meteo Klinika. A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhatunk, ha nem öltözünk megfelelően. Emellett foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat némi kellemetlenséget a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek.

A hűvös reggelek fokozhatják az ízületi panaszokat
A hűvös reggelek fokozhatják az ízületi panaszokat

Legyünk óvatosak az utakon

A nagyobb városokban romlik a levegőminőség, a szálló por koncentrációjában várható emelkedés. A közlekedők reggel néhol ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek területén ajánlott lassabban vezetni a nagymértékben lecsökkent látástávolság miatt. Ezen kívül a napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban. Az élénk légmozgás nyugaton csökkentheti kismértékben a menetstabilitást.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: