Humánmeteo: mindenkit meggyötör a vasárnap (2020.01.25.)

Holnap a kettős fronthatás miatt még azok is szenvedhetnek kellemetlen panaszoktól, akik egyébként nem érzékenyek az időjárás változására.

Vasárnap a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár, az összetett humánmeteorológiai helyzet azonban azokat is megviselheti, akik nem kifejezetten frontérzékenyek - olvasható a Meteo Klinika előrejelzésében. Már reggel nehezen ébredhetünk, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Napközben fogyasszunk a szokásosnál több folyadékot, a teákat pedig ízesítsük cukor helyett mézzel. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességünket, elsősorban a C-vitamindózisunkat emeljük meg. A fertőzések elkerülése érdekében pedig mossunk kezet gyakran és alaposan! Amennyiben gyengének érezné magát, az nagy eséllyel az időjárás miatt lehet.

A kettős fronthatástól lesz gyötrő a hétvége második napja. Fotó: iStock
A kettős fronthatástól lesz gyötrő a hétvége második napja. Fotó: iStock

A fejfájósak szintén számíthatnak a kellemetlen tünet fokozódására. Amennyiben hajlamos a vérnyomás-ingadozásra, akkor ebben az időszakban napi egy csésze galagonya tea is ajánlott. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, pihenjenek sokat, ne erőltessék meg magukat!

A szürke, fényszegény napon nagy valószínűséggel lehangoltságot, fásultságot is tapasztalhatunk majd: ez esetben próbáljuk a ki a színterápiát: a napos, vidám színekkel, mint például a citrom- és narancssárgával kedvező irányba alakíthatjuk hangulatunkat. Elég egy színes ruhadarab, vidám kiegészítő, ami feldobja egy kicsit a szürke hétvégét.

A légszennyezettség közepes. A közlekedés során csapadéktól nedves útszakaszokra kell számítani, ezek területén pedig növekszik a féktáv. A vízátfolyások szintén veszélyesek lehetnek, a sebesség mérséklése, valamint nagyobb követési távolság tartása javasolt ezeken a tájakon. Sok lesz a türelmetlen, emellett figyelmetlen sofőr - fokozott óvatossággal közlekedjünk hát az utakon!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció